Bemutató szervezés nehézségei

Napjainkban pedagógusnak lenni nem könnyű feladat, én mégis szeretem minden nehézsége ellenére. Ez talán azzal magyarázható, hogy szeretem a gyerekeket, a jókat, a kevésbé jókat, de akár a csíntalanokat is egyaránt. Imádom tanítani és nevelni is a jövő nemzedékét. Azt gondolom, hogy a mi munkánk mozgató rúgója a szeretet, amit nap, mint tapasztalok munkám során. Boldogság tölt el, amikor látom a gyerekek szemében az érdeklődést, a hálát, az örömöt. Az oktatás mellett nagyon szeretek rendezvényeket, ünnepi műsorokat szervezni.

A mi intézményünkben vannak kiemelt rendezvények, melyek előkészítésére sokkal nagyobb figyelmet, munkát szentelni, mivel elég nagy érdeklődés mutatkozik iránta. Ilyen kiemelt rendezvény például a farsangi karnevál. Jeles ünnep révén hosszú és alapos munka előzi meg a rendezvényt. A legfontosabb feladat ilyenkor a megfelelő jelmez kiválasztása a gyerekeknek. Manapság már nem az egyéni jelmezek jellemzőek az osztályközösségekben, hanem a csoportos jelmez, a közös felkészülés.

Ezt a felkészülést egy alapos közös kutatás előzi meg az osztályközösségben, miközben zenéket töltünk le az internetről, és próbáljuk kitalálni, hogy melyikre tudjuk a legsikeresebb táncot megtanulni, előadni. Ezt a gyakorlatot követtük az idei évben is, de sajnos a munka kellős közepén a letöltésre használt iphone telefonom hangszórója elromlott, el kezdett recsegni, ropogni, így a zeneszámok meghallgatása lehetetlenné vált. Szerencsére az iphone szerviz megoldotta gondjainkat. Miután a regisztrációt követően elmondtam a készülék hibáját, fél órán belül ki tudták cserélni a készülék hangszóróját, mivel volt raktáron a szükséges alkatrészből. Így még maradt módunk és időnk az alapos felkészülésre, és sikeres volt a karneválon való szereplése osztályomnak. Köszönet a gyors és szakszerű munkáért a szerviz alkalmazottainak.