Vállalkozásom indulása

Az ember koránt sincs könnyű helyzetben, hogy ha vállalkozást kíván alapítani, főleg akkor nem, hogy ha annak induló költségei viszonylag nagyok, mert gépigényes vagy emberigényes feladatok ellátásáról beszélünk. Persze abba az esetben, ha mindkettő igaz, akkor kifejezetten magas szintű tervezésre és előkészületekre van szükség, és hát persze nem kevésbé nagy tartalékokra, hogy biztos legyen a vállalkozás jövője is, ne csak a jelene és az indulása. Persze abban az esetben, ha a kereslet már az indulás esetében biztosított, akárcsak a mi esetünkben, nem igazán van nagy kérdőjel annak vonatkozásában, hogy sikeres lesz-e a cég indulása és a biztos talpon maradása, persze váratlan esetek és a a gazdasági összeomlás vagy a piac hirtelen változása mindig ott lebeg a vállalkozók és vállalkozások feje fölött bizonytalansági tényezőként.

Mi egy fakitermelő vállalkozást indítottunk, amihez több gépre és eszközre is szükségünk volt. Persze azon túl, hogy a könyvelő és egy ügyvéd munkája elkerülhetetlen volt a cég életében, nem beszélve a munkavédelem és még néhány területet. A munkavállalók már régen meg voltak, hiszen egy régi csapat állt össze a kezem alatt, akik egy tönkre ment vállalkozás után szerettek volna újra a faipar területén dolgozni, de már merőben más paraméterekkel.

A vállalkozás elindult, és nem is rossz értékekkel szerepel azóta sem a piacon, persze azt kell mondjam, hogy valóban kulcstényezőként tudom megemlíteni mondjuk az Umwelt csapatát, akik nem csak hihetetlen jó gép árak segítségével, hanem hatalmas szakmai tapasztalatukkal és segítőkész hozzáállásukkal segítették a munkánk indulását és azt, hogy a rakodógép fajták közül maximális biztonsággal és eredménnyel ki tudjuk választani a számunkra tökéletes típust. Hihetetlen ez a kis csapat, és biztos vagyok benne, hogy a jövőbeli fejlesztéseink estén is csak őket fogjuk felkeresni bármilyen eszköz igényünk támad, náluk ugyanis nem gondolom, hogy jobb csapat létezne ma magyarországon a piacon.